Un an de activitate a Camerei de Comert si Industrie Moldova-China

Categories Evenimente, InterviuPosted on

Dupa un an de activitate, Camera de Comert si Industrie Moldova-China se poate lauda cu o interactiune si o colaborare frumoasa intre antreprenorii de la noi si cei din Republica Populara Chineza.

Boris FOCA, presedinte Camera de Comert si Industrie Moldova-China: Destule lucruri s-au punctat, printre care vizitele care le-am primit, 14 vizite a delegatiilor chineze in Republica Moldova, care, le-am fost noi gazda. Si in acelasi timp, cel putin 4 sau 5 vizite in Republica Populara Chineza cu misiunea de a sustine producatorii autohtoni si membrii camerei de comert si de a-i promova in China. Am devenit membru cu drepturi depline in cadrul camerei silkroad, o camera internationala care inglobeaza 55 de state, printre care si Republica Moldova. 

Relatia dintre aceste doua tari este foarte importanta pentru a mari exporturile produselor moldovenesti in China si pentru a atrage cat mai multe investitii ale companiilor din China in economia moldoveneasca.

Mihai BILBA, vicepresedinte Camera de Comert si Industrie Moldova-China: “Primele activitati le-am organizat in comun, incepand cu vizita in China, unde am avut discutii cu antreprenori din China pentru a-i trage sa investeasca aici in RM, pentru a stabili acele oportunitati de a promova produsele fabricate in Moldova.”

In acest an de activitate Camera de comert si industrie Moldova-China a reusit sa obtina un spatiu comercial care inglobeaza un showroom, oferit gratuit pe o perioada de trei ani de catre guvernul Chinei si al autoritatilor locale din regiunea Ningbo. Acest spatiu serveste drept pilon pentru a lansa antreprenorii moldoveni pe piata chineza. 

Cristina FROLOV, vicepresedinte Camera de Comert si Industrie Moldova-China: “Existenta acestei camere asigura o comunicare mult mai concentrata, pentru ca este o organizatie care tine doar de comunicarea cu piata chineza, ceea ce usureaza accesul unor producatori la aceasta piata.”

Alexandr TATARCIUC, membru Camera de Comert si Industrie Moldova-China: Aceasta este o platforma cu ajutorul careia vei fi mereu cu un pas inainte. E incredere, transparenta si e viteza cu care te poti misca, mult mai repede decat o faci de unul singur.”

Camera de Comert si Industrie Moldova-China va continua sa promoveze produsele autohtone in China si sa ajute cat mai multi antreprenori moldoveni sa se lanseze pe piata de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *